През 2016 г. Дни на предизвикателствата“  се завръщат в Аула

...
През 2016 г. Дни на предизвикателствата“  се завръщат в Аула
Коментари Харесай

Световният шампион по байк ендуро Жером Клеменц и катерачите Николас Фаврез и Шон Вилянуева в Дни на предизвикателствата 2016!

През 2016 година „ Дни на провокациите “  се завръщат в Аула „ Максима “ на УАСГ сред 11 и 13 ноември - обичаната локация на многочислените правилни почитатели на фестивала от последните няколко години. Организатори са магазини „ Стената “, Одисея-ИН и „ Зиг-Заг Холидейз “.

За първи път в 12-годишната си история „ Дните “ ще се проведат през уикенда – петък, събота и неделя - за всички, живущи и отвън столицата, които желаят да се включат в целодневните му интензивности. Предвидени са разнородни лекции, презентации, работилници, прожекции.

За 12-тото издание на фестивала от Франция ще дойде международният първенец в МТБ ендуро дисциплините  Жером Клеменц и белгийско-испанското катерачно дуо Николас Фаврез и Шон Вилянуева . С това „ Дните “ означават най-многочисленото интернационално наличие от основаването си. Звездната плеяда добавя българската горделивост Боян Петров, изкачил това лято цели 3 осемхилядника, в това число страховития Нанга Парбат.

В уикенд дните, 12 и 13 ноември, специфичните посетители ще играят централна роля в поредност от спортни интензивности навън, които ще се проведат в курорта Боровец. Николас Фаврез и Шон Вилянуева ще участват на особено катерачно събитие за всички искащи да ги видят от близко, а феновете на планинското колоездене ще могат да покарат с Жером Клеменц по особено създаден вело маршрут. Живописен преход и рън трасе чакат феновете на пешеходния туризъм и планинското тичане. Феновете, които биха искали  да прекарат вдъхновяващи часове със специфичните посетители на Дните, би трябвало да заявят своето предпочитание с авансово записване , което ще бъде отворено до няколко дни.

Филмовата селекция е цялостна с изненади и няколко министър председатели. Сред акцентите са късометражният „ Way East ”, сниман измежду спиращите дъха с красиви снежни пейзажи  на Япония, само че на първо място изпълнен с хуманните послания  на две фрийрайд и сърф дами, впуснали се в търсене на истината за нуклеарната злополука във Фукушима.  Премиерно ще бъде показан Balkan Express ”, пресъздаващ белоснежната хубост на Рила планина през очите на едно щуро австрийско фрийрайд крю, влюбено в българската природа . “ A Pure Happiness ” пък е документална екранизация на вълнуващото странствуване на Атанас Куцев и Моника Балабанова в Непал. Очаквайте още заглавия!

Сред презентаторите думата се откроява екипа на експедицията „ Dragon’s Tail ” в Патагония : Рус Вакрилов, Мартин Маровски и Виктор Варошкин , героите на тазгодишния „ Дунав Ултра “ и Adventure Sky Run и доста други в дневната и вечерна стратегия.  Предвижда се и среща с авторския екип на  4-тото издание на наръчника на планинския лидер и положителния планинар  „ Планините от близко “. Ще бъдат оповестени Годишните награди в алпинизма и катеренето . Заедно ще станем съучастници в определянето на „ Хижа на годината “, с гласоподаване на база номинациите на списание 360 и planinar.org. Своето място в програмата ще имат и проблемите на опазването на планините и околната среда.

Традиционният фотоконкурс на „ Дни на провокациите “ към този момент приема предложенията на фото феновете на планината и приключенията на формалния уебсайт на тематика „ Да докоснеш непознатото – индивидът и природата “. Наградите са обезпечени от Фотопавилион, Sony и магазини „ Стената “.

Билети за „ Дни на провокациите “ са към този момент налични в предварителна продажба: онлайн  от Ticketlogic отсам на цена 23 лева и от магазини „ Стената “  на цена 20 лева В дните на фестивала тридневни билети – 27 лева и еднодневни – 10 лева

Партньори на „ Дни на провокациите “ са Nissan, NICS, Sport Depot, Wizz Air, Боровец, Минерална вода Банкя и Scott.

Повече информация и детайлности за програмата на формалния уебсайт на фестивала - www.predizvikatelstva.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР